Een enthousiaste wetenschapper of productontwikkelaar, die vol trots vertelt over een nieuwe vinding die grote invloed op de maatschappij kan hebben. Bijvoorbeeld een nieuw type zonnecel of een ultrazuinig schip. Maar ook die kritische onderzoeker, die op basis van nuchtere cijfers constateert dat er veel innovatiegeld verkwist wordt, en die door de marketingmachine van bedrijven en overheden prikt. Zulke mensen inspireren mij voor een prikkelend en leesbaar verhaal.


Ik schrijf over wetenschap, innovatie, technologie en duurzaamheid voor uiteenlopende opdrachtgevers, variërend van kennisinstellingen en overheden tot vakbladen en publieksbladen. Ik ben niet bang voor ingewikkelde technische of bestuurlijke kennis; ik duik graag in een nieuw onderwerp en maak het me snel eigen. Die complexe informatie vertaal ik naar heldere, frisse, scherpe en verrassende teksten. Mijn fascinatie en enthousiasme voor techniek combineer ik met mijn nuchtere instelling: wat hebben we hieraan en hoe vernieuwend is dit?

  CV Amanda Verdonk (1980)
1998-1999

Journalistiek, Fontys Hogeschool Tilburg

1999-2004

Sociale Geografie, Universiteit Utrecht

2005-2008

Onderzoeker, Universiteit Utrecht, Havenbedrijf Rotterdam

2008-2010

Adviseur Innovation Intelligence, Agentschap NL/RVO

2010

Freelance innovatiejournalist

 


Naast het schrijven van journalistieke teksten en teksten-in-opdracht doe ik ook graag eindredactiewerk. Met gevoel voor taal en oog voor de doelgroep, maak ik van elke tekst een sprankelend verhaal. Of dat nu een technische tekst is of een beleidsrapport.

 

Meer weten? Neem contact met me op.