Wat levert circulair bouwen op?

Gooi hardhout na de sloop van een gebouw niet op één hoop met ander houtafval, en bewaar het droog. Dan gaat het, met even opschuren, weer jaren mee. Het is een van de voorbeelden van circulair denken. TNO gaat met onder andere woningcorporaties en houtverwerkers aan tafel.

 

TNO TIME, maart 2018


Industrie moet overstappen op IoT

Van smartphones tot lampen, wasmachines en auto’s: steeds meer apparaten zijn verbonden met het internet. Industriebedrijven moeten de kansen grijpen die het Internet of Things biedt, anders worden ze gereduceerd tot hardwareleveranciers met lage marges.

 

TNO TIME, 22 juli 2016


'Met deze live streaming app zijn we overal als eerste bij'

Een nieuwe app van NU.nl maakt het mogelijk om live videobeelden te streamen. Dat is nuttig voor ooggetuigenverslagen bij incidenten, maar ook leuk om evenementen te beleven alsof je erbij bent. TNO ontwikkelde de onderliggende techniek. Zes vragen aan hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman van NU.nl.

 

TNO TIME, 17 maart 2016

 


Groenten koelen met warme lucht

In het hete klimaat van India verliezen groenten die van het land af komen al snel hun versheid. Een goedkoop, zuinig en schoon koelsysteem dat onafhankelijk is van het stroomnetwerk moet daar verandering in brengen. Dat draagt bij aan het verbeteren van de levensstandaard van de lokale gemeenschap. 'Zo proberen we de welvaart een stapje hoger te brengen.'


TNO TIME, zomer 2015

 


meer lezen

Telescoop geeft zicht op big business

Samen met Nederlandse astronomen helpt TNO het Brabantse hightechbedrijf VDL ETG met de ontwikkeling van een belangrijk onderdeel van de grootste telescoop ter wereld in Chili. Een duizelingwekkend complex, intensief en langdurig traject. Maar deze big science kan big business opleveren voor de Nederlandse hightechindustrie.


meer lezen

Naar een efficiëntere binnenvaart

 

Met 4400 kilometer aan vaarwegen is de binnenvaart een grote logistieke kracht van Nederland. Maar het containervervoer over onze rivieren kan efficiënter. De komst van Maasvlakte 2 maakt de noodzaak van een soepele binnenvaart nog groter. Met simulaties, games en ondersteuning van marktpartijen in pilots helpt TNO de sector om aantrekkelijker te worden - onder andere door activiteiten beter af te stemmen.

 

TNO TIME, voorjaar 2013

 

 

Download
TNO TIME voorjaar 2013.pdf
Adobe Acrobat document 1.2 MB

TNO Nieuwsbrief Maritiem & Offshore, april 2013

 

Lees verder...


TNO Nieuwsbrief Maritiem & Offshore, juli 2012

 

Lees verder...


Technologie voor veiligheid verkend

 

Technologie biedt veel mogelijkheden om terrorisme te bestrijden en de samenleving veiliger te maken. Een overzicht van de nieuwste technologieen bestond echter nog niet. De nationaal coordi nator terrorismebestrijding (NCTb) vroeg TNO daarom samen met de NCTb een verkenning te maken en aan te geven hoe de instanties in het veiligheidsdomein deze technologieen kunnen inzetten. 'Er gaat een wereld voor je open.'

 

Download
TNOTIME februari 2011
TNO Time februari 2011.pdf
Adobe Acrobat document 334.1 KB

Waterkering: onconventioneel en multifunctioneel

 

Om ideeën te verzamelen over multifuctionele waterkeringen gingen twee TNO-medewerkers eens niet met eigen collega's brainstormen, maar schakelden ze 'Battle of Concepts' in. Dat laat studenten en jonge professionals ideeën bedenken voor vraagstukken die het bedrijfsleven aandraagt. Het leverde 44 verfrissende en soms onorthodoxe ideeën op.

Download
TNO Magazine december 2010
TNO Magazine december 2010.pdf
Adobe Acrobat document 588.0 KB

Te huur: demonstratieruimte voor procesindustrie

 

Eerst een fabriekje bouwen waarmee de procesindustrie een nieuwe technologie op grote schaal kan testen - met een pilot- en demonstratieruimte in de Botlek maakt Plant One dat mogelijk. Eind deze zomer worden de eerste klanten verwacht. TNO helpt mee, als ervaringsdeskundige op het gebied van pilots en demonstratieprojecten.

Download
TNO magazine juli 2010
TNO Magazine juli 2010.pdf
Adobe Acrobat document 53.7 KB

Innovatiebeleid objectiever in kaart gebracht

 

Maar liefst 225 kennis- en innovatiethema’s zijn geïdentificeerd door TNO, Agentschap NL en NWO in het kader van het Meerjaren Innovatie en Kennis Kompas (MIKK); een hulpmiddel om richting te geven aan onderzoeks- en innovatiebeleid voor de toekomst. TNO heeft met het informatiesysteem Dynamo de perfecte tool om deze thema’s overzichtelijk te presenteren.

Download
TNO magazine april 2010
TNO Magazine april 2010.pdf
Adobe Acrobat document 31.7 KB