Onafhankelijke journalistiek

voor onder andere NRC, De Ingenieur en I/O Magazine

Zwerfvuil op straat? App de gemeente

Zwerfafval, een kapotte lantaarnpaal of losliggende stoeptegels. Iets bij de gemeente melden is nog niet overal even eenvoudig. „Als je een gemeente echt op tilt wil krijgen, dan moet je in één melding drie verschillende dingen noemen.”


NRC, 18 februari 2019

De wind uit de zeilen

De bewoners van Goeree-Overflakkee begonnen enthousiast met de bouw van windmolens op hun eiland. Totdat de provincie bepaalde dat er 225 MW aan windenergie moet komen. Nu hebben bewoners, recreatiesector en politici er genoeg van en wordt er gezocht naar alternatieven. 

 

De Ingenieur, januari 2019

 


Verwacht nog niet te veel van robots

De altijd goed gemutste Pepper is de eerste op een mens lijkende robot die je overal kunt tegenkomen. Mensen praten er tegen en maken selfies met hem, maar ze zijn ook teleurgesteld over wat hij kan.

 

NRC, 8 januari 2019

Waar blijft de Nederlandse robotjournalist?

Robotjournalistiek zou de sector op zijn kop zetten, werd vijf jaar geleden voorspeld. In Nederland is tot nu toe nog geen geautomatiseerd bericht verschenen.

 

NRC, 2 oktober 2018

'Vooral snijden in het monnikenwerk'

Ze verdienen meer dan hun journalistencollega's en maken ook nog eens allerlei software waarmee een deel van het redactiewerk wordt overgenomen. Een gesprek met drie datawetenschappers die de journalistiek gaan automatiseren. Moeten journalisten vrezen voor hun toekomst? 
  
Villamedia, oktober 2018