Innovatiejournalistiek

voor onder andere NRC, De Ingenieur en I/O Magazine

Jens Thekkeveettil
Jens Thekkeveettil

Meer jazz in Brabant

Het vertrouwen van burgers in de politiek neemt af en discussies raken vaker gepolariseerd. “Iedereen voelt dat het anders moet”, constateert Caroline Hummels, hoogleraar Industrial Design (TU/e). Ik interviewde haar en zes andere 'influencers' zoals hoogleraar Erik Stam, ondernemer Janneke Niessen en oud-burgemeester Peter Noordanus over het Brabant van morgen. In opdracht van de BOM.

 

BOM Special Issue Concurrentiekracht, februari 2019

 

 

Zwerfvuil op straat? App de gemeente

Zwerfafval, een kapotte lantaarnpaal of losliggende stoeptegels. Iets bij de gemeente melden is nog niet overal even eenvoudig. „Als je een gemeente echt op tilt wil krijgen, dan moet je in één melding drie verschillende dingen noemen.”


NRC, 18 februari 2019


Denis Guzzo
Denis Guzzo

Circulaire villa

De Rotterdamse architect Césare Peeren heeft een in onbruik geraakte Italiaanse villa getransformeerd tot een circulair en energieneutraal spektakelstuk, met banken van brandweerslangen, een bed van afgedankte metalen frames en restjes onbruikbaar geacht stucmateriaal op de badkamerwanden.

 

De Ingenieur, 6 maart 2019

Daria Nepriakhina
Daria Nepriakhina

Dankzij een app lekkerder in je vel

Door het verzamelen van actieve en passieve data willen de makers van de app G-Moji jongeren met psychische problemen helpen. Het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) gaat deze data analyseren en probeert daarmee te voorspellen hoe de jongeren in hun vel zitten. Door de app te integreren in een behandeling hopen de initiatiefnemers
uithuisplaatsing te voorkomen.

 

I/O Magazine, april 2019

Nadine van den Berg
Nadine van den Berg

Betrokken investeerders

Bij het Utrechtse platform CrowdAboutNow draait investeren niet alleen om rentes en rendement, maar ook om betrokkenheid bij een nieuwe horecazaak of innovatief product. Oprichter Mark Laagewaard: ‘Je gaat een wederzijdse vertrouwensrelatie aan. En dat werkt.’

 

Utrechtse Zaken, maart 2019 

Geïnteresseerd in een interview, reportage, artikelenserie of longread?